s Wesela - sale weselne Restauracja Amber Room (Pałac Sobańskich), Al. Ujazdowskie 13

Wesela - sale weselne Restauracja Amber Room (Pałac Sobańskich), Al. Ujazdowskie 13

Wesela

Skróty

Sale weselne

Organizacja wesela

Akcesoria ślubne - bukiety

Eleganckie róże

Eleganckie róże

Bukiet z czerwonych róż, ułożony w taki sposób iż przypomina jedną, wielką róże, to klasyka gatunku w zupełnie nowym wykonaniu! Róże pasują praktycznie do każdej stylizacji [...]

Kwiaciarnia Pokusa

Wiosna w ręku

Wiosna w ręku

Słonecznik ozdobiony delikatnymi perełkami to jednocześnie elegancka i świeża kompozycja, która rozświetli całą stylizację. Tego typu bukiet pasuje każdej pannie młodej!\r\n [...]

Kwiaciarnia Pokusa

Zobacz wszystkie

Akcesoria ślubne
- biżuteria

Subtelny akcent

Subtelny akcent

Delikatna bransoletka wykonana ze złota to idealne dopełnienie każdej stylizacji. Uniwersalny model świetnie sprawdzi się w połączeniu ze złotymi kolczykami lub wisiorkiem. [...]

Zakład Złotniczy "Joanna"

Delikatny, złoty pierścionek

Delikatny, złoty pierścionek

Pamiętajmy, że pierścionek zaręczynowy powinien pasować do ślubnej stylizacji. Delikatne złoto z elementami cyrkonii to elegancki model, który będzie świetną ozdobą [...]

Zakład Złotniczy "Joanna"

Zobacz wszystkie

Restauracja Amber Room (Pałac Sobańskich)

Restauracja Amber Room (Pałac Sobańskich)

Adres Al. Ujazdowskie 13, 00-567 Warszawa

Telefon (22) 523-66-64

Fax (22) 523-67-77

E-mail recepcja.palac@twe.com

WWW www.amberroom.pl

Lokalizacja zobacz na mapie >

Ilość Miejsc siedzących: 100 os., stojących: 200 os.

Opis obiektu

Restauracja Amber Room mieści się w zabytkowym Pałacu Sobańskich w samym centrum Warszawy.
Amber Room specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując najnowsze trendy kulinarne, takie jak metoda sous vide czy slow food, która zajmuje się ochroną tradycyjnej kuchni.
W menu a la cart znaleźć można stałe pozycje dań, które zachwycają nowymi odsłonami, jak również nowe propozycje tworzone w oparciu o zmienność pór roku. Na co dzień, wyjątkowym powodzeniem w Amber Room cieszy się serwowany w tygodniu biznes lunch. Z menu zmienianego każdego dnia, jest do wyboru przystawka oraz główne danie (79zł). Oprócz sezonowego menu a la carte, restauracja oferuje również 7 daniowe menu degustacyjne, menu zasiadane i bufetowe na specjalne imprezy oraz catering zewnętrzny.

Amber Room zwyciężyła w wielu ogólnopolskich konkursach kulinarnych, a także corocznie jest rekomendowana przez Przewodnik Michelin i jako jedyna w Polsce za każdym razem otrzymuje 4 symbole sztućców przyznawane za menu, wystrój, jakość obsługi oraz atmosferę lokalu.

Popularność oraz renoma Amber Room zaowocowały otwarciem we foyer przy restauracji jedynej w Polsce Ambasady Krug. Jest to ekskluzywny gabinet do degustacji wszystkich rodzajów szampana Krug. Na całym świecie jest niespełna 20 takich Ambasad i znajdują się wyłącznie w najbardziej prestiżowych lokalizacjach.




Menu


Przystawki / Appetizers

Smażona Foie Gras, burak, rzodkiew, sos Porto
Pan-fried Foie Gras, beetroot, radishes, Port wine sauce

Raviolo z kremowym żółtkiem, ricotta, por, lubczyk
Raviolo with creamy egg, ricotta, leek, lovage

Sałatka z jarmużu, feta, czerwona komosa, żurawina, orzechy pini
Kale salad, feta cheese, red quinoa, cranberries, pine nuts

Tatar z tuńczyka, awokado, imbir, limonka
Tuna tartare, avocado, ginger, lime

Krewetki tygrysie, chorizo, chilli, kolendra
Tiger prawns, chorizo, chilli, coriander

Małże Świętego Jakuba, pomidory, gorczyca, bazylia
St. Jacques, tomatoes, mustard seed, basil

Sałatka z komosy ryżowej, ser ,,Koryciński’’, awokado, ogórek, dymka
Quinoa salad, ,,Koryciński’’ cheese, avocado, cucumber, spring onions

Tatar z polędwicy wołowej, ogórek małosolny, musztardowiec
Beef tartar, pickled cucumber, mustard plant

Risotto szafranowe, szyjki rakowe, szczypiorek
Saffron risotto, crayfish, chives

Kawior z jesiotra, jajko, tost melba, crème fraîche
Sturgeon caviar, egg, melba toast, crème fraîche

Zupy / Soup

Zupa szczawiowa, jajko przepiórcze
Sorrel soup, quail egg

Rosół z królika, domowy makaron
Rabbit broth, homemade noodles

Bisque krewetkowy, piana cytrynowa
Prawn bisque, lemon foam

Consommé z malinowych pomidorów, żółta soczewica, marchew
Raspberry tomato consommé, yellow lentils, carrots


Ryby / Fish

Filet z dorsza, czarny ryż, bok choy, czerwona papryka, pesto z natki
Cod fillet, black rice, bok choy, red bell pepper, parsley pesto

Filet z troci, szpinak, zielone szparagi, kapary, kawior z łososia
Trout fillet, spinach, green asparagus, capers, salmon caviar

Filet z okonia, kuskus, koper włoski, pomarańcza, czarny sezam
Sea bass fillet, couscous, fennel, oranges, black sesame

Sola Dover, zielona fasolka, szpinak, młode ziemniaki
Dover Sole, green beans, spinach, new potatoes

Mięsa / Meat

Cielęcina, ziemniak truflowy, salsefia, letnia trufla, rabarbar
Veal, truffle potatoes, salsify, summer truffle, rhubarb

Udziec jagnięcy, młode warzywa, fasolka szparagowa, rozmaryn
Leg of lamb, baby vegetables, green beans, rosemary

Pierś z kurczaka kukurydzianego, marchew, szpinak, perłowa cebula, amarantus
Corn-fed chicken breast, carrots, spinach, pearl onions, amaranth

Polędwica wołowa, ziemniaki, zielony groszek, grzyby
Beef fillet, potatoes, green peas, mushrooms

Dodatki / Side orders

Purée ziemniaczane / Potato purée
Brązowy lub czarny ryż / Brown or wild rice
Smażony jarmuż /pan-fried kale
Grillowane warzywa / Grilled vegetables
Macerowany szpinak / Macerated spinach
Zielona fasolka szparagowa / Green beans
Mieszane sałaty / Mixed salad

Desery / Desserts

Trio eklerek (wanilia, malina, czekolada & solony karmel)
Éclair trio, (vanilla, raspberry, chocolate & salted caramel)

Marynowany rabarbar, crumble migdałowy, lody jogurtowe
Marinated rhubarb, almond crumble, yoghurt ice cream

Ciastka z czekoladą Valrhona, koktajl waniliowy
Valrhona chocolate chip cookies, vanilla milkshake

Mrożony mus z marakui, czekolada, gorący sos wiśniowy
Passion fruit mousse, chocolate, hot cherry sauce

Pieczony sernik „New York”, masło orzechowe, solony karmel
New York style cheesecake, peanut butter, salted caramel

Parfait czekoladowe, rum, karmelizowany imbir
Chocolate parfait, rum, caramelized ginger

Mus pomarańczowy, owoce sezonowe, sorbet cytrynowy
Orange mousse, sesonal fruits, lemon sorbet

Suflet z białej czekolady, sorbet malinowy
White chocolate soufflé, raspberry sorbet

Tiramisu, espuma migdałowa, lody śmietankowe, sos karmelowy
Tiramisu, almond espuma, ice cream, caramel sauce


Lody i sorbety
Ice cream & sorbet selection

Sommelier poleca selekcje win deserowych:
Sommelier selection of dessert wines:

2009 Tokaji Szamorodni, Edes, Oremus, Hungary

2004 Le serrat, Domaine Sarda-Malet, Riversaltes, Roussillon,France

2010 Lions De Suduiraut, Sauternes, France 10 years old Tawny Port, Taylor’s, Douro Valley, Portugal

2010 Corte Giara, Recioto della Valpolicella, Allegrini, Veneto, Italy

2 dania/ 2 course 79 pln

12,5% serwisu zostanie doliczone do rachunku/ A discretionary service charge of 12,5% will be added to your bill

Sale

SALE
MIEJSC W USTAWIENIU

Stojącym

Zasiadanym

Wspólny stół

Amber Room (pokaż)20010040

Atuty obiektu

klimatyzacjaklimatyzacja
ogródekogródek
obiekt na terenie zamkniętymobiekt na terenie zamkniętym
enklawa zielenienklawa zieleni

Galeria

Waszym zdaniem - Moda ślubnazobacz wszystkie (79)

Suknia Bianka

Suknia Bianka

Suknia Bianka to klasyczny krój w połączeniu z fantazyjnymi dodatkami. Ze względu na prosty krój, suknia pasuje do każdej figury. Aby nie zaburzyć całości, najlepiej zdecydować się na upięte włosy i delikatną biżuterię.

liczba opinii: 0 star star star star star star star star star star (0)

Suknia LeRina

Suknia LeRina

Delikatny, dziewczęcy model, rozszerzany ku dołowi sprawdzi się świetnie zwłaszcza latem. Do sukni najlepiej dobrać gładkie uczesanie i delikatną biżuterię.

liczba opinii: 0 star star star star star star star star star star (0)

 

Zobacz na mapie

Aktywność na Forum

<bultorry>

Panieński po raz drugi

Niedługo będę świadkiem na ślubie mojej przyjaciółki. Sęk w tym że to będzie jej drugi związek małżeński i zastanawiam si [..]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<Lavender>

Re: co z pierścionkiem zaręczynowym w dniu ślubu?

Re: Ja pierścionek zaręczynowy w dniu ślubu przełożyłam po prostu na drugą rękę i myślę, że wiele kobiet robi podobnie. Nie chc [..]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<Rowanne>

Re: Włlasne kucharki czy catering?

Re: Również obstawiałabym catering. Mam już pewne doświadczenie w organizowaniu większych uroczystości i przyznam szczerze, że zaws [..]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<Hoolelare>

Obrączki z białego złota

Chcielibyśmy z narzeczonym kupić obrączki z białego złota, ale słyszeliśmy wiele opinii że wyglądają jak zwykłe srebrne i ni [..]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<Onat>

Re: Dojrzała Panna Młoda

Re: Myślę, że twoja mama nie powinna myśleć o jakiś zasadach tylko wybrać kreację w jakiej będzie dobrze się czuła. Moim zdaniem [..]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRZEJDŹ NA FORUM

Poradnik dla Młodej Pary

Oferty Zima 2019/2020